Charakterystyka urządzenia:
– Wymuszona cyrkulacja powietrza w układzie zamkniętym wewnątrz pieca
– Powietrze ogrzewane maksymalnie do 250˚C
– Kontrolowana zmiana wilgotności powietrza ogrzewanego.
– W pełni automatyczne sterowanie przebiegiem procesów
technologicznych
– Systemy elektrycznego i pneumatycznego sterowania
urządzeniami wykonawczymi
– Piec przystosowany do załadunku przy użyciu wózka o maksymalnych wymiarach zewnętrznych:
1000 x 1000 x 2000 (mm)
– Równomierność pieczenia zapewniona przez stały obrót wózka w kierunku przeciwnym do przepływu powierza
– Szyba w drzwiach oraz oświetlone wnętrze pieca umożliwia
wizualne kontrolowanie przez obsługującego przebiegu procesu
technologicznego.
Wyposażenie standardowe:
podjazd składany, wózek piekarniczy, o specjalnej
konstrukcji zapewniający równomierność pieczenia,
komplet tac (16 tac siatkowych + 2 tace pełne
ociekowe), układ sterowania ze sterownikiem
mikroprocesorowym, automatyczny system obsługi
urządzenia, szyba rewizyjna w drzwiach pieca,
oświetlenie wewnętrzne, automatyczny układ obrotowy.
Wersje
– 54 kW
– 72 kW
– 90 kW








