Komory Tradycyjnego Wędzenia

Wytwarzanie dymu i ciepła w sposób tradycyjny

Powietrze ogrzewane maksymalnie do 180oC

Powietrze równomiernie nasycane dymem

Systemy elektrycznego i pneumatycznego sterowania urządzeniami wykonawczymi

Możliwość pracy z ręcznym sterowaniem przebiegu procesu technologicznego.

Komora przystosowana do załadunku przy użyciu kijów wędzarniczych o długości 980mm

Praca konwojera w ruchu ciągłym

            jednorodny efekt wędzenia na całej objętości wsadu           

Nowoczesny sterownik mikroprocesorowy

            zdalne sterowanie procesem

            pełna kontrola procesu

            rejestracja procesu

Panelowa konstrukcja komory

            gwarantowana sztywność konstrukcji

            izolacja termiczna zapobiegająca utratom ciepła (oszczędność energii)

            wydłużona żywotność komory

            zabezpieczenie izolacji przed zawilgoceniem

Palenisko izolowane termicznie

             zapobiega utratom ciepła