Piece Piekarnicze

Charakterystyka urządzenia:

– Wymuszona cyrkulacja powietrza w układzie zamkniętym wewnątrz pieca

– Powietrze ogrzewane maksymalnie do 250˚C

– Kontrolowana zmiana wilgotności powietrza ogrzewanego.

– W pełni automatyczne sterowanie przebiegiem procesów

technologicznych

– Systemy elektrycznego i pneumatycznego sterowania

urządzeniami wykonawczymi

– Piec przystosowany do załadunku przy użyciu wózka o maksymalnych wymiarach zewnętrznych:

1000 x 1000 x 2000 (mm)

– Równomierność pieczenia zapewniona przez stały obrót wózka w kierunku przeciwnym do przepływu powierza

– Szyba w drzwiach oraz oświetlone wnętrze pieca umożliwia

wizualne kontrolowanie przez obsługującego przebiegu procesu

technologicznego.

Wyposażenie standardowe:

podjazd składany, wózek piekarniczy, o specjalnej

konstrukcji zapewniający równomierność pieczenia,

komplet tac (16 tac siatkowych + 2 tace pełne

ociekowe), układ sterowania ze sterownikiem

mikroprocesorowym, automatyczny system obsługi

urządzenia, szyba rewizyjna w drzwiach pieca,

oświetlenie wewnętrzne, automatyczny układ obrotowy.

Wersje

– 54 kW

– 72 kW

– 90 kW